Programmacommissie

Dit jaar organiseren we het symposium met een nieuwe programmacommissie. Prof. dr. Carla van Herpen, dr. Lizza Hendriks, dr. Jan von der Thusen en dr. Léon van Kempen worden hieronder aan u voorgesteld al zijn het waarschijnlijk voor niemand onbekenden.
Inmiddels heeft de commissie het programma vormgegeven en interessante sprekers bereid gevonden een voordracht te geven.

Dr. Lizza Hendriks
Maastricht UMC+Dr. Lizza Hendriks is sinds 2012 longarts in Maastricht UMC+, en is gespecialiseerd in de behandeling van longkanker. Haar grootste interesse ligt in de behandeling van hersenmetastasen en oligometastasen, in 2016 is ze gepromoveerd op de behandeling van hersenmetastasen bij longkanker.

Momenteel coordineert ze het klinische longkanker onderzoek in Maastricht, en is ze actief binnen nationale (NVALT) en internationale (ESMO, ASCO, IASLC, EORTC) longziekten en oncologie verenigingen, waaronder lid van meerdere richtlijncommissies. Ze is voorzitter van de stadium IV NSCLC, systemische therapie subgroep van de EORTC longkanker groep, en is een veelgevraagd spreker in binnen- en buitenland.

Prof. dr. Carla van Herpen
RadboudumcProf. dr. Carla van Herpen is internist-oncoloog bij de afdeling Medische Oncologie van het Radboudumc. In 2018 is zij benoemd tot Hoogleraar Zeldzame Kankers en sinds 2019 is zij afdelingshoofd van de afdeling Medische Oncologie.

Haar expertise in onderzoek en patiëntenzorg zijn speekselklierkanker, hoofdhalskanker en experimentele oncologie.

Dr. Jan von der Thüsen
Erasmus MCDr. Jan von der Thüsen, patholoog met subspecialistische interesse voor thoracale en cardiovasculaire pathologie. Hij ontving zijn medische opleiding aan de universiteiten van Cambridge (VK, Trinity College) en Londen (VK, Imperial College), en zijn specialistische opleiding aan het Leids Universitair Medisch Centrum (Nederland). Hij promoveerde ook aan de Universiteit Leiden op onderzoek naar gentherapeutische benaderingen van atherosclerose. Hij ontwikkelde zijn subspecialistische interesse in interstitiële en oncologische longziekten tijdens aanstellingen als patholoog aan het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam, en de Royal Brompton & Harefield NHS Foundation Trust in Londen. Momenteel werkt hij als thoraxpatholoog in het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam, waar zijn groep onderzoek doet naar de pathologie van neoplastische en fibrotische long-, pleura- en mediastinale ziekten en de pathologie van long- en harttransplantatie, met een specifiek interesse voor biomarker onderzoek. Daarnaast is hij o.a. Medical Expert voor het ESP PD-L1 EQA programma, ‘pathology chair’ van de EORTC lung cancer group, en co-chair van de ‘thymic and mediastinal pathology working group’ van de ESP.

Dr. Léon van Kempen
Universitair Ziekenhuis AntwerpenDr. Léon van Kempen is Klinisch Moleculair Bioloog in de Pathologie en werkzaam bij de afdeling Pathologie en Medische Biologie van het UMCG. Dr. van Kempen heeft een brede expertise in de moleculaire tumor diagnostiek, met specifieke interesse in melanoom, sarcoom en NSCLC als onderzoeksgebieden.
Na zijn cum laude promotie aan de Radboud Universiteit Nijmegen (2001), postdoctoraal onderzoek aan het UCSF (San Francisco, 2000-2002) en het Radboudumc (2002-2004) was dr. Van Kempen staflid bij de afdeling Pathologie van het Radboudumc tot 2010. Van 2010 tot 2017 was hij hoofd van het Molecular Pathology Center, Jewish General Hospital McGill University (Montréal, QC, Canada) en sinds 2017 verbonden aan het UMCG. Hij is onder andere lid van de stuurgroep van de Nederlandse Werkgroep Hematopathologie en de EORTC Melanoma workgroup, en daarnaast betrokken bij (inter)nationale activiteiten die gericht zijn op verbetering van de moleculaire diagnostiek.

Inschrijven voor dit symposium kan via het registratieformulier